04 February 2009

Biftek me djath kackavall

* 1 kg biftek
* 4 patate te ziera dhe te shtypura
* 1.5-2 gota uji qumesht
* 2 luge gjelle vaj ulliri
* 1 luge gjelle gjalp
* 150 gr djath kackavall
* kripe
* piper i zi

Ne nje tenxhere hidhni vajin e ullirit dhe skuqni pak, sa te filloje te marre ngjyre,bifteket nga te dyja anet. (ata qe skuqni mblidhini ne ane te tenxheres, pasi te skuqen te gjitha rreshtojini ne tenxhere) Pastaj mbyllni tenxheren me kapak, ndizni zjarrin dhe lerini bifteket derisa te zbuten dhe te thithin ujin.(nqs ska ngel uje shtoni nje filxhan kafe uje te valuar, mos i lini te thahen se ngjiten me njeri tjetrin ne furre).
Rreshtoni bifteket ne tepsi, hidhni kripe dhe piper nga siper. Mbulojeni mishin me leter (folie) aluminiumi dhe lereni menjane
Nderkohe ne nje tenxhere hidhni patatet e ziera dhe te shtypura, shtoni nje luge gjelle gjalp dhe perzini mire. Duke shtuar qumeshtin pak e nga pak beni purene. Nqs nuk eshte bere mire perzieni me blender. (duhet te dale nje pure e bute, si brum keku). Hidhni purene mbi bifteket dhe mbulojini te gjithe.
Futini ne furre ne 200'C dhe lereni derisa pureja te filloje te thahet pak nga siper.(20-25 min.)
Pastaj siper hidhni djathin kackavall te renduar ne menyre qe te mbuloni gjithe siperfaqen, futeni prape ne furre derisa te shkrije djathi dhe te marre pak ngjyre te kuqrremte. Priteni katrore si byrekun.
Ju befte mire.

No comments:

Post a Comment