03 February 2009

Hunkar Begendi - Ushqim Turk

* 4 patellxhane
* 3 luge gjelle miell
* 2 gota uji qumesht
* 1 gote uji djath kackavall i renduar
* piper i zi, kripe
Per mishin:
* 500 gr mish vici i prere ne shirita
* 1 qepe
* 3 thelpinj hudher
* 2 domate
* 2 speca
* 1 gote uji kerpudha (sipas deshires)
* 1 luge gjelle salce
* 1 gjethe dafine
* kripe

Skuqni mishin me pak vaj, shtoni qepet dhe hudhrat.Pastaj shtoni kerpudhat dhe salcen dhe vazhdoni te skuqni. Shtoni uje qe te zieje. Pas pak hidhni gjethen e dafines domatet dhe specat dhe lereni te ziej mire.
Patellxhanet piqini ne furre ose mbeshtillini me leter (folie) aluminiumi dhe lereni te piqen mbi zjarr. Pasi te jene pjekur, pastrojini duke i qeruar lekuren dhe pritini holle.
Ne nje tenxhere, skuqni miellin dhe shtoni patellxhanet, shtypini mire dhe skuqini. Shtoni qumeshtin dhe vazhdoni te perzini. Pasi te jete formuar nje mase homogjene shtoni djathin kackavall dhe perzini derisa te shkrije djathi.
Pasi te jete bere, kete mase hidheni ne pjate dhe siper shtoni mishin.
Ju befte mire.

No comments:

Post a Comment