06 February 2009

Tiramisu








* 300 gr biskota savoiardi (ose petit beurre)
* 5 veze
* 7 luge gjelle sheqer
* 400 gr. djath mascarpone
* 2 luge gjelle nescafe (ose me kafe ekspres)
* kakao

Ndani te bardhat e vezeve nga te verdhat. Ne nje ene hidhni te verdhat, shtoni 4 luge gjelle sheqer dhe perzini me mikser. Pastaj shtoni 400gr mascarpone dhe perzini me mikser.
Ne nje ene tjeter hidhni te bardhat e vezeve dhe perzini me mikser derisa te trashet. Pasi te trashet shtoni 3 luge gjelle sheqer dhe perzini me luge, pastaj kete mase shtojani asaj me te verdhat e vezeve.
Ne tepsine prej qelqi vini biskotat savoiardi(mund te perdorni edhe biskota te thjeshta (biscotti secchi)) te cilat me perpara duhet ti kaloni ne nje ene ku keni shkrire nescafen ose me kafe ekspres. Biskotat rreshtojini ne menyre qe pjesa me sheqer te jete lart. Siper hidhni kremin e pergatitur me mascarpone, pastaj ne te njejten menyre biskotat e lagura ne kafe dhe perseri siper kremin dhe ne fund hidhni kakao persiper. Lereni ne frigorifer per te pakten 3 ore.
Ju befte mire.

No comments:

Post a Comment