tag:blogger.com,1999:blog-59820480905766234382024-03-19T09:59:36.348+01:00Si Te GatuajmeReceta te ndryshme nga e gjithe botaUnknownnoreply@blogger.comBlogger112125tag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-35060592027234445732011-02-22T14:44:00.006+01:002011-02-22T16:08:04.984+01:00Strudel i thjeshtePer Brumin:* 1 gote kos* 1 gote sheqer* 250 gr gjalp i shkrire* 1 veze* 1 luge caji sode buke* miellPer Mbushje:* 3 molle te renduar* 2 luge gjelle sheqer* 1 luge gjelle kanelle* 1/2 gote uji arra te grira Ne fillim perzieni te gjithe perberesit pervec miellit, pastaj shtoni pak e nga pak miellin. Shtypeni mire brumin dhe pasi te formohet masa mbulojeni siper dhe lereni menjane. Filloni te Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-2243600327187205602010-10-06T13:02:00.003+02:002010-10-12T10:01:12.070+02:00Supe pulePer 4 vete:* 1/2 gjoks pule* 1/2 kofshe pule* 1 kokerr qepe* 1 luge gjelle miell* 2 thelpinj hudhre* 1 luge gjelle gjalp* kripe* piper i ziZieni bashke mishin e pules dhe qepen ne uje me pak kripe. Pas zierjes hiqni mishin dhe priteni ne copa te vogla. Ne nje tenxhere tjeter skuqni pak miellin ne gjalp derisa te iki era e miellit per rreth 3-4 minuta.Mund te shtoni pak uje ne tenxheren ku keni Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-43839003833701021802010-10-06T12:31:00.004+02:002010-10-12T10:06:16.434+02:00Sallate me laker* 1 laker e vogel* 2 karrota te ngrira ne rende* 2 luge gjelle majonez* 1 - 1.5 gote uji kos* 1/2 gote uji arra* hudherPer zbukurim:* miser, koper ose arraLajeni lakren, priteni holle, hidhni kripe dhe shtypeni. Shtoni kosin, majonezen, hudhren dhe arrat. Pasi ti perzini te gjitha hidhini ne pjate. Mund ta zbukuroni me miser ose koper.Ju befte mire.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-69011077065553009552010-10-06T11:30:00.006+02:002010-10-12T10:12:12.077+02:00Sallate me perime* 3 kunguj* 3 karrota* 1 kavanoz gogozhare (spec i kuq)* 1 kavanoz kerpudha* 1 kuti miser* koper* 250 gr ullinj turshi* sipas deshires buke ne kuba, e pjekur ne furreSalca:* 3 luge gjelle majonez* 3 luge gjelle kos* 1 luge caji sheqer*2 thelpinj hudher* leng limoni* vaj ulliri*kripe*menderz (nenexhik)Prisni holle kungujte dhe karrota dhe skuqini ne pak vaj te ndara, vec e vec.Prisni edhe Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-21691136629736381282010-02-10T17:17:00.005+01:002018-02-25T10:11:38.857+01:00Kurabije Parisi
* 3 te verdha veze* 1 gote uji sheqer puder* 250 gr gjalp* 1 luge caji sode buke* 1 gote uji arra te thyera* arra* miellPer siper:* te bardhe vezeSheqerin puder dhe gjalpin perzijini ne nje ene.Pastaj shtoni vezet, soden e bukes, arrat dhe miellin. Nga brumi qe eshte ne nje trashesi mesatare, beni topa dhe rreshtojini ne tepsi. Veni siper nga nje gjysem arre dhe futeni ne furre te ngroheni dukeUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-63131236695357010412009-05-20T12:25:00.005+02:002010-10-12T10:25:24.898+02:00Patellxhane me patate* 5 patellxhane* 2 qepe* 7 thelpinj hudher* 7-8 speca (ca mund te jene edhe djeges)* 1 filxhan kafeje vaj ulliri* 2-3 patate* 4 domate* 1 filxhan kafeje uje te nxehte* kripeQeroni patatet dhe pritini ne kuba. Hidhini ne nje tas, shtoni pak kripe dhe shtypini pak dhe keshtu lerini pak per te pritur.Grini qepet si per gjelle, pastroni hudhrat, grini specat. Hidhini te gjitha ne nje tenxhere, shtoniUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-43724565731055316142009-05-19T18:01:00.004+02:002010-10-12T10:33:47.946+02:00Patellxhane dhe thjerreza jeshile ( Amerikane )* 700 gr. patellxhane* kripe* 1/2 gote uji thjerreza jeshile* uje* 1/2 gote uji vaj ulliri* 1 qepe e grire* 4 thelpinj hudher e shtypur* 2 domate te grira* 2 speca jeshil te grira* 2 luge gjelle gjethe menderze te grira* 1 luge gjelle salce domatesh* 1 luge caji piper i kuq* 1/4 gote uji uthull shege ose balsamikeNdani patellxhanet ne kater copa. Njeres ane te seciles pjese bejini ca viza Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-34615103246805994872009-05-19T17:37:00.006+02:002010-10-12T10:37:09.834+02:00Qofte Suedeze* 500 gr mish i grire* 1 qepe e grire ne mikser* 1 gote uji gjize pa kripe* 3 luge gjelle qumesht* 2 feta buke te ndenjura* 1.5 luge caji kripe* piper i zi* 1 luge gjelle vajPer kremin:* 2 luge gjelle uthull* 2 luge gjelle miell* 2 gota uji leng mishiPer siper:* majdanozShtypeni mire gjizen me qumesht. Nqs vazhdon te jete e trashe shtoni edhe pak qumesht. Shtoni edhe perberesit e tjere te qofteveUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-54043350369473881172009-05-07T17:16:00.006+02:002010-10-12T10:48:48.798+02:00Makarona furre me salcice* 1/2 paket makarona* 4 salcice* djath kackavall i renduar* vaj ulliri* borzilok* kripe* rigon* piper i kuqPrisni salcicet ne forme te pjerret. Ne nje tenxhere hidhni vaj ulliri dhe salcicet, skuqni per 1-2 min. dhe pastaj shtoni makaronat dhe vazhdoni ti skuqni. Pastaj hidhni piperin e kuq dhe erezat, dhe siper uje te nxehte.Lerini derisa ta pijne gjithe ujin dhe pastaj gjysmen hidheni ne tepsi Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-29580746880449803692009-05-07T16:22:00.004+02:002010-10-12T10:29:22.795+02:00Tart me luleshtrydhe* 3 gota uji miell* 150 gr. gjalp* 1 luge caji sode buke* 1 gote uji sheqer* veze* uje te ftohtePer kremin:* 3 gota uji qumesht* 4 luge gjelle miell* 1 gote uji sheqer* 1 paket vaniliePer siper:* luleshtrydheNe nje tas hidhni 3 gota miell dhe siper 1 luge caji sode buke dhe 1 gote uji sheqer dhe perzini. Hapni mesin e miellit dhe hidhni 150 gr. gjalp. Siper shtoni 1 veze, si fillim perzini Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-64489887206160258592009-05-06T20:45:00.004+02:002010-10-12T10:42:43.371+02:00Embelsire me kajsi* 500 gr. kajsi te thata* 1 gote uji sheqer* 3 rrenje karafili* ujePer mbushje:* 1.5 filxhan kafeje oriz* 1.5 filxhan kafeje lajthi e grire pluhur* 1 karrotePer siper:* krem shanti* fistik pluhurKajsite e thata hidhini ne nje tenxhere dhe siper hidhni pak uje te nxehte dhe zijini pak. Pasi te ziejne per 5 min, lerini te ftohen.Nga ana tjeter zini orizin. Pasi te ziej, hidhini siper karroten e Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-74342099207395765342009-05-06T20:34:00.005+02:002010-10-12T10:31:37.511+02:00Shish pule me bullgur* 1.5 filxhan kafeje bullgur i imet* 300 gr mish pule* 1 luge gjelle salce* 1 qepe* majdanoz* kripe* piper i zi* piper i kuq* vajBejeni mishin e pules si mish i grire, grijeni mire ne robotin e kuzhines. Hidhni siper qepen e renduar, bullgurin i cili ka pritur pak ne uje te nxehte, salcen, majdanozin dhe erezat dhe perziejini mire.Vereni kete mase ne shkopinjte e shishit, rreshtojini ne tepsi dheUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-55009443986662482492009-02-28T22:50:00.002+01:002009-02-28T22:54:44.252+01:00Veze te ziera me majonez* 3 veze te ziera* majonez* piper i ziTe verdhat e vezeve perzijini me majonez dhe piper te zi. Pastaj me kete mase mbushni perseri vezet. Mund ti zbukuroni me majdanoz.Ju befte mire.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-12610370175459685962009-02-28T22:28:00.003+01:002009-02-28T22:44:41.356+01:00Muhalebi - Puding* 150 gr margarin* 1 gote uji miell* 1 luge niseshte* 1.5 gote uji sheqer* 1 luge caji vanilie* 1 liter qumesht* kanelleShkrini margarinen ne nje tenxhere, shtoni miellin dhe niseshten dhe skuqini pak. Shtoni perberesit e tjere dhe perzijini derisa te perftoni nje mase me te trashe. PAstaj hiqeni nga zjarri dhe perzieni me mikser per pak min. Hidheni ne nje tepsi qelqi dhe futeni ne frigorifer. Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-63295788368546035862009-02-28T22:14:00.005+01:002009-03-01T18:59:56.232+01:00Sallate me laker brukseli* 1/2 kg laker brukseli* 3 luge gjelle vaj ulliri* 2-3 luge gjelle leng limoni* 2 luge gjelle qepe jeshile e grire* 1 gote uji lajthi* djath kackavall i renduar* kripeShtypni pak lajthite dhe pastaj skuqini pak. Lakrat rendojini dhe 5 min para servirjes hidhini vaj ulliri, leng limoni, qepe, kripe dhe lajthite. Mos i hidhni shume kripe sepse edhe djath ka kripe.Shtoni djathin kackavall te renduarUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-17641357608849293142009-02-28T21:55:00.003+01:002009-02-28T22:10:57.559+01:00Gjelle me thjerreza jeshile* 3/4 gote uji thjerreza jeshile, te lena ne uje nje nate para* 1 kokerr qepe* vaj ulliri* 2 domate ose 1 luge gjelle salce* 1-2 karrota* kripe* piperSkuqni qepen e prere si per gjelle, pastaj shtoni salcen dhe karrotat. Pasi ti skuqni te gjitha, shtoni thjerrezat dhe skuqini edhe pak bashke. Pastaj hidhini uje dhe zijini mire per rreth 1 ore, derisa te zbuten. (Mund ti shtoni uje nderkohe).Ju Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-5787269595817456092009-02-25T21:33:00.005+01:002009-04-27T23:48:38.569+02:00Pilaf me thjerreza jeshile* 1 filxhan kafeje vaj ulliri* 2 kokrra qepe te grira si per gjelle* 1 luge gjelle salce* 1 gote uji bullgur* 1 gote uji thjerreza jeshile* 4-5 domate te thara ose taze* 3 speca te thare ose taze* kripeLajini thjerrezat dhe zijini derisa te zbuten. Skuqni qepet ne vajin e ullirit, shtoni domatet dhe specat dhe skuqini edhe pak (5 min). Shtoni salcen dhe perzini perseri. Pastaj shtoni bullgurin e Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-58611960879476911872009-02-16T19:28:00.003+01:002009-03-01T19:02:03.579+01:00Patate te mbushura* 6 patate te ziera* 1 karrote e zier* bizele konserve* majdanoz* kastraveca turshi* salcice* lengu i nje limoni* vaj ulliriPer salce:* kos* majonez*kripeRendoni patatet e ziera, shtojini leng limoni dhe bejini si brum. Per mbushje, perzini karroten e zier dhe grire, kastravecat turshi te grira dhe salcicet e grira. Siper shtoni bizeler dhe majdanoz te grire holle dhe perzijini.Per salcen, Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-36651023440768777732009-02-16T18:59:00.004+01:002009-03-01T19:09:43.956+01:00Kumpir shtepie* 4 patate te ziera* 1 luge gjelle gjalp* 1/2 gote uji djath kackavall* 2 salcice* ullinj te zinj* ullinj jeshile* miser dhe bizele konservash* katraveca turshi* ketchup* majonez* kripe* piper i ziPatatet e ziera bejini pure, siper hidhni gjalp, kripe dhe piper te zi dhe perzijini. Pastaj shtoni edhe djath kackavall te renduar. Kete mase hidheni ne tasa qe rezistojne nxehtesise se furres dhe Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-4093955818032710802009-02-16T18:46:00.004+01:002009-03-01T19:17:09.014+01:00Lulelaker me karrota* 1 lulelaker* 2 karrota* 1 kokerr qepe* 4 thelpinj hudher* 1 domate* vaj ulliri* kripe* sheqerHidhni vajin ne nje tenxhere dhe shtoni qepen, hudhren, karrotat e prera kub, skuqini derisa te nderroje ngjyra e karrotave. Siper shtoni lulelakren e ndare ne degeza dhe siper lulelakres domatet e prera kub. Shtoni kripen dhe sheqerin ( sheqer duhet te jete 2 here me shume se kripa). Siper hidhini pak Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-20579293250046118232009-02-16T18:20:00.004+01:002009-03-01T19:15:03.172+01:00Byrek perimesh* 3-4 prase* 1 karrote* 1 patate* 4 luge gjelle vaj ulliri* 4 veze* 2 luge gjelle miell te mbushura* majdanoz* koper* kripe* piper i ziPraset grijini holle dhe perzijini me kripe per pak minuta, hidhini ne nje ene te thelle, shtoni koperin e grire holle. Pasi te shtoni edhe karrotat dhe patatet e renduara, shtoni vezet dhe miellin dhe perzijini mire. Shtoni kripen dhe piperin e zi, pasi te jete Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-56878971899527595242009-02-15T21:28:00.004+01:002009-03-01T19:12:28.122+01:00Sallate pule me majoneze* 4-5 fileto pule te ziera* 2 karrota* 1 kastravec* 2-3 qepe te njoma* 2 speca* 2 thelpinj hudhre* 1-2 luge gjelle kos* 1 gote uji majonez* koper* piper i kuq* piper i zi* kripePritini filetot e pules ne copeza te vogla dhe perzini me kripe dhe ereza.Te gjithe perimet e tjera grijini holle. (ne madhesi te thjerrezave). Kastravecit perdorini vetem lekuren e qeruar trashe dhe te grire holle.( mundUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-6512375822575071682009-02-15T16:49:00.010+01:002009-02-15T18:00:51.885+01:00Biskota Hene Te Mbushura * 200 gr. margarin ne temp. dhome* 1.5-2 gota uji sheqer puder* 1/2 gote uji uje i vaket* 30 gr maja* miell sa te marreSiper:* 2 te verdha vezeMbushja:* 2 gota uji arra te shtypura* 1/2 gote uji sheqer puder* 1 gote uji rrush i thate* 1 luge caji kanelle* 1 luge gjelle qumeshtShkrini majane ne qumesht te vaket. Perzini margarinen e bute me sheqerin puder,Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-6503967833298559902009-02-15T16:14:00.006+01:002009-03-01T19:21:11.174+01:00Pogaca me peteBrumi:* 3 gota uji miell* 43 gr. maja* 2 te verdha veze* 1.5 filxhane kafeje kos* 1.5 filxhane kafeje vaj* 1.5 filxhane kafeje uje i vaket* 1 luge caji kripe* 100 gr margarin e shkrireMbushja:* 1 gote uji djath i bardhe i renduar* majdanozSiper:* 1 e verdhe vezePerzini miellin dhe majane, shtoni te verdhet e vezeve, kosin, vajin, ujin dhe kripen dhe perzini mire. Ndajeni brumin ne 4 pjese te Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5982048090576623438.post-85742823027305881502009-02-15T15:58:00.004+01:002009-03-01T19:21:43.366+01:00Simite Kandili 2* 5.5 gota uji miell* 125 gr margarin* 1.5 filxhan kafeje vaj* 1 luge caji mahalep(nqs keni)* 1.5 filxhan kafeje qumesht* 7 luge kafeje sheqer puder* 1 luge caji kripe* 1 kuge caji sode buke* 1 vezeNe nje ene te thelle hidhni miellin dhe margarin dhe perzini mire. Shtoni vajin, qumeshtin, nje te bardhe veze, mahalepin, soden e bukes, sheqerin dhe kripen dhe perzini qe te beni nje brum. Ndani copaUnknownnoreply@blogger.com