Kofshe Pule - Stil Buffalo


* 1/3 gote uji miell
* 8 kofshe pule
* 2 luge caj piper i kuq
* 1/4 gote uji vaj ulliri
* 1/4 gote uji ketchup
* 1 luge gjelle gjalp i shkrire
* 1 - 2 luge gjelle salce djegese
* kripe

Ne nje ene perzini miellin, piperin e kuq dhe kripen dhe brenda hidhni kofshet e pules.
Ngrohni tiganin dhe hidhni vajin. Skuqni kofshet mire nga te gjitha anet. (Ne menyre qe te piqen mire mund ti fusni pak edhe te zgara e furres.)
Ketchup-in, gjalpin dhe salcen djegese perzieni mire. Ne kete salce kaloni kofshet e nxehta.
Mund ti servirni te shoqeruar me zarzavate (patate, lulelaker etj.) ose me nje perzierje kosi me djathe.
Ju befte mire.

Qofte me spinaq


* 1/2 kg mish i grire
* 2 feta buke te ndenjur, te lagura dhe te shtrydhura.
* 2 luge gjelle vaj ulliri
* 1 luge gjelle kos
* 1 luge kafeje kripe
* 1 kokerr veze
Per mbushje:
* 1 kokerr qepe
* 1/2 kg spinaq

Pastroni spinaqin, priteni dhe skuqeni mire bashke me qepen.
Te gjithe perberesit e tjere perzini mire. Brumin e formuar ndajeni ne copa ne madhesi te nje veze dhe me gishtin e madh hapini mesin. Fusni nga perzierja me spinaq dhe mbylleni prap. Rreshtojini ne nje tepsi te lyer me vaj dhe piqini ne furre me 180'C.
Ju befte mire.

Pule me salce dhe kerpudha

* 1 - 2 kokrra qepe
* 2 gota uji pule e prere ne copeza
* 1 gote uji qumesht
* 2 gota uji kerpudha te grira
* 1 filxhan kafe bizele e konsevuar
* 3 luge gjelle miell
* 3 luge gjelle gjalp
* 1 gote uji leng pule ose uje
* rigon
* piper i zi
* kripe

Shkrini gjalpin, shtoni qepet, dhe pasi te zbuten shtoni kerpudhat, rregullojini me kripe, rigon dhe piper te zi. Para se kerpudhat te fillojne te skuqen shtoni miellin dhe skuqini per pak minuta.
Shtoni lengun e pules ose ujin dhe qumeshtin. Rriteni pak zjarrin dhe perzini mire.
Pastaj shtoni pulen dhe bizelet. Ulni zjarrin dhe prisni derisa te trashet salca dhe te ziej mishi.
Shoqerojeni me makarona ose pilaf.
Ju befte mire.

Pule me bullgur, shoqeruar me limon dhe domate

* 5-6 fileto pule
* 1 kokerr qepe
* 2 luge gjelle vaj ulliri
* 2 kokrra domate
* 3 thelpinj hudher
* 1/4 lekure limoni e renduar
* 1 gote uji bulgur
* 1.5 gota uji leng pule ose uje te valuar
* 1 gote uji bizele e konservuar
* 1 kokerr limon ne feta
* kripe

Ne nje tenxhere skuqni filetot e pules nga te dyja anet. Pas skuqjes merrini ne nje pjate.
Ne te njejtin tenxhere me vaj skuqni qepen. Shtoni domatet, hudhren dhe lekuren e limonit dhe piqini per 2-3 minuta.
Merrini prape filetot ne tenxhere piqini dhe pak dhe shtoni bullgurin. Shtoni uje te valuar derisa te mbulohen mire dhe kripe. Veni kapakun dhe prisni derisa bullguri te ziej mire dhe te mos ngeli me uje.
Pastaj shtoni bizelet dhe servireni te shoqeruar me feta limoni.
Ju befte mire.

Hunkar Begendi - Ushqim Turk

* 4 patellxhane
* 3 luge gjelle miell
* 2 gota uji qumesht
* 1 gote uji djath kackavall i renduar
* piper i zi, kripe
Per mishin:
* 500 gr mish vici i prere ne shirita
* 1 qepe
* 3 thelpinj hudher
* 2 domate
* 2 speca
* 1 gote uji kerpudha (sipas deshires)
* 1 luge gjelle salce
* 1 gjethe dafine
* kripe

Skuqni mishin me pak vaj, shtoni qepet dhe hudhrat.Pastaj shtoni kerpudhat dhe salcen dhe vazhdoni te skuqni. Shtoni uje qe te zieje. Pas pak hidhni gjethen e dafines domatet dhe specat dhe lereni te ziej mire.
Patellxhanet piqini ne furre ose mbeshtillini me leter (folie) aluminiumi dhe lereni te piqen mbi zjarr. Pasi te jene pjekur, pastrojini duke i qeruar lekuren dhe pritini holle.
Ne nje tenxhere, skuqni miellin dhe shtoni patellxhanet, shtypini mire dhe skuqini. Shtoni qumeshtin dhe vazhdoni te perzini. Pasi te jete formuar nje mase homogjene shtoni djathin kackavall dhe perzini derisa te shkrije djathi.
Pasi te jete bere, kete mase hidheni ne pjate dhe siper shtoni mishin.
Ju befte mire.