Biftek me djath kackavall

* 1 kg biftek
* 4 patate te ziera dhe te shtypura
* 1.5-2 gota uji qumesht
* 2 luge gjelle vaj ulliri
* 1 luge gjelle gjalp
* 150 gr djath kackavall
* kripe
* piper i zi

Ne nje tenxhere hidhni vajin e ullirit dhe skuqni pak, sa te filloje te marre ngjyre,bifteket nga te dyja anet. (ata qe skuqni mblidhini ne ane te tenxheres, pasi te skuqen te gjitha rreshtojini ne tenxhere) Pastaj mbyllni tenxheren me kapak, ndizni zjarrin dhe lerini bifteket derisa te zbuten dhe te thithin ujin.(nqs ska ngel uje shtoni nje filxhan kafe uje te valuar, mos i lini te thahen se ngjiten me njeri tjetrin ne furre).
Rreshtoni bifteket ne tepsi, hidhni kripe dhe piper nga siper. Mbulojeni mishin me leter (folie) aluminiumi dhe lereni menjane
Nderkohe ne nje tenxhere hidhni patatet e ziera dhe te shtypura, shtoni nje luge gjelle gjalp dhe perzini mire. Duke shtuar qumeshtin pak e nga pak beni purene. Nqs nuk eshte bere mire perzieni me blender. (duhet te dale nje pure e bute, si brum keku). Hidhni purene mbi bifteket dhe mbulojini te gjithe.
Futini ne furre ne 200'C dhe lereni derisa pureja te filloje te thahet pak nga siper.(20-25 min.)
Pastaj siper hidhni djathin kackavall te renduar ne menyre qe te mbuloni gjithe siperfaqen, futeni prape ne furre derisa te shkrije djathi dhe te marre pak ngjyre te kuqrremte. Priteni katrore si byrekun.
Ju befte mire.

Qofte Hasan Pasha (me pure) - Turke

Per 8 veta:
Per qofte:
* 750 gr mish i grire
* 1 kokerr qepe
* 2 veze
* 2 feta buke e ndenjur, e lagur dhe e shtrydhur
* piper i zi
* kripe
Per pure:
* 5-6 patate
* 1 veze
* 2 luge gjelle gjalp
* 1/2 gote uji qumesht
* kripe
Uje me salce:
* 1 gote uji uje
* 1 luge gjelle salce

Per pure: Qeroni patatet, zijini dhe pastaj shtypini mire (me blender me kollaj). Ne nje tenxhere shkrini gjalpin, shtoni patatet dhe vezet dhe perzini. Shtoni pak nga pak qumesht duke e perzier. Ne fund shtoni kripen dhe beni pure.
Qoftet: Perzini te gjithe perberesit e qofteve. Nga brumi ndani copa ne madhesi arre dhe beni nje vrime ne mes. Rreshtoni qoftet ne nje tepsi te lyer me vaj, siper qofteve hidhni 2 luge gjelle vaj dhe piqini ne furre ne 200'C per 15-20 minuta. (nqs piqen shume dalin te thata.)
Sapo ti nxirrni nga furra mbushni vrimat e qofteve me pure (nga 2 luge caji) dhe siper qofteve hidhni salcen e shkrire me uje. Futini prape ne furre dhe piqini derisa te skuqen.
Ju befte mire.

Kofshe Pule - Stil Buffalo


* 1/3 gote uji miell
* 8 kofshe pule
* 2 luge caj piper i kuq
* 1/4 gote uji vaj ulliri
* 1/4 gote uji ketchup
* 1 luge gjelle gjalp i shkrire
* 1 - 2 luge gjelle salce djegese
* kripe

Ne nje ene perzini miellin, piperin e kuq dhe kripen dhe brenda hidhni kofshet e pules.
Ngrohni tiganin dhe hidhni vajin. Skuqni kofshet mire nga te gjitha anet. (Ne menyre qe te piqen mire mund ti fusni pak edhe te zgara e furres.)
Ketchup-in, gjalpin dhe salcen djegese perzieni mire. Ne kete salce kaloni kofshet e nxehta.
Mund ti servirni te shoqeruar me zarzavate (patate, lulelaker etj.) ose me nje perzierje kosi me djathe.
Ju befte mire.

Qofte me spinaq


* 1/2 kg mish i grire
* 2 feta buke te ndenjur, te lagura dhe te shtrydhura.
* 2 luge gjelle vaj ulliri
* 1 luge gjelle kos
* 1 luge kafeje kripe
* 1 kokerr veze
Per mbushje:
* 1 kokerr qepe
* 1/2 kg spinaq

Pastroni spinaqin, priteni dhe skuqeni mire bashke me qepen.
Te gjithe perberesit e tjere perzini mire. Brumin e formuar ndajeni ne copa ne madhesi te nje veze dhe me gishtin e madh hapini mesin. Fusni nga perzierja me spinaq dhe mbylleni prap. Rreshtojini ne nje tepsi te lyer me vaj dhe piqini ne furre me 180'C.
Ju befte mire.

Pule me salce dhe kerpudha

* 1 - 2 kokrra qepe
* 2 gota uji pule e prere ne copeza
* 1 gote uji qumesht
* 2 gota uji kerpudha te grira
* 1 filxhan kafe bizele e konsevuar
* 3 luge gjelle miell
* 3 luge gjelle gjalp
* 1 gote uji leng pule ose uje
* rigon
* piper i zi
* kripe

Shkrini gjalpin, shtoni qepet, dhe pasi te zbuten shtoni kerpudhat, rregullojini me kripe, rigon dhe piper te zi. Para se kerpudhat te fillojne te skuqen shtoni miellin dhe skuqini per pak minuta.
Shtoni lengun e pules ose ujin dhe qumeshtin. Rriteni pak zjarrin dhe perzini mire.
Pastaj shtoni pulen dhe bizelet. Ulni zjarrin dhe prisni derisa te trashet salca dhe te ziej mishi.
Shoqerojeni me makarona ose pilaf.
Ju befte mire.