Veze te ziera me majonez


* 3 veze te ziera
* majonez
* piper i zi

Te verdhat e vezeve perzijini me majonez dhe piper te zi. Pastaj me kete mase mbushni perseri vezet. Mund ti zbukuroni me majdanoz.
Ju befte mire.

Muhalebi - Puding


* 150 gr margarin
* 1 gote uji miell
* 1 luge niseshte
* 1.5 gote uji sheqer
* 1 luge caji vanilie
* 1 liter qumesht
* kanelle

Shkrini margarinen ne nje tenxhere, shtoni miellin dhe niseshten dhe skuqini pak. Shtoni perberesit e tjere dhe perzijini derisa te perftoni nje mase me te trashe. PAstaj hiqeni nga zjarri dhe perzieni me mikser per pak min. Hidheni ne nje tepsi qelqi dhe futeni ne frigorifer. Para servirjes zbukurojeni me kanelle.
Ju befte mire.

Sallate me laker brukseli


* 1/2 kg laker brukseli
* 3 luge gjelle vaj ulliri
* 2-3 luge gjelle leng limoni
* 2 luge gjelle qepe jeshile e grire
* 1 gote uji lajthi
* djath kackavall i renduar
* kripe



Shtypni pak lajthite dhe pastaj skuqini pak. Lakrat rendojini dhe 5 min para servirjes hidhini vaj ulliri, leng limoni, qepe, kripe dhe lajthite. Mos i hidhni shume kripe sepse edhe djath ka kripe.
Shtoni djathin kackavall te renduar dhe perzijini.
Ju befte mire.