Per 8 veta:
Per qofte:
* 750 gr mish i grire
* 1 kokerr qepe
* 2 veze
* 2 feta buke e ndenjur, e lagur dhe e shtrydhur
* piper i zi
* kripe
Per pure:
* 5-6 patate
* 1 veze
* 2 luge gjelle gjalp
* 1/2 gote uji qumesht
* kripe
Uje me salce:
* 1 gote uji uje
* 1 luge gjelle salce
Per pure: Qeroni patatet, zijini dhe pastaj shtypini mire (me blender me kollaj). Ne nje tenxhere shkrini gjalpin, shtoni patatet dhe vezet dhe perzini. Shtoni pak nga pak qumesht duke e perzier. Ne fund shtoni kripen dhe beni pure.
Qoftet: Perzini te gjithe perberesit e qofteve. Nga brumi ndani copa ne madhesi arre dhe beni nje vrime ne mes. Rreshtoni qoftet ne nje tepsi te lyer me vaj, siper qofteve hidhni 2 luge gjelle vaj dhe piqini ne furre ne 200'C per 15-20 minuta. (nqs piqen shume dalin te thata.)
Sapo ti nxirrni nga furra mbushni vrimat e qofteve me pure (nga 2 luge caji) dhe siper qofteve hidhni salcen e shkrire me uje. Futini prape ne furre dhe piqini derisa te skuqen.
Ju befte mire.