Lulelaker furre me kos

* 1 lulelaker
* 1 gote uji kos
* 1 gote miell galeta
* vaj
* 2 thelpinj hudher
* kripe

Pastroni lulelakren dhe zieni pa e prere. Pastaj lyeni siper me vaj, hidhni miell galeta persiper dhe ne fund lyeni mire me kos. Piqeni ne furre derisa te marre nje ngjyre te kuqrremte.
Priteni ne feta dhe servireni te ngrohte.
Ju befte mire.

Prase me karrota

* 1/2 kg prase
* 2 karrota
* 1 qepe
* 2 speca te kuq
* 1 filxhan kafe oriz
* 1 luge caji salce speci
* 1/2 filxhan kafe vaj ulliri
* piper i kuq
* kripe

Prisni praset ne trashesi 1-2 cm, karrotat 1/2 cm dhe specat te vegjel.
Ne nje tenxhere skuqni qepen, karrotat dhe specat, pastaj shtoni dhe salcen, praset, kripen dhe piperin dhe ne zjarr te ngadalte lereni te ziejne derisa te zbuten karrotat dhe praset. Pastaj shtoni orizin dhe nje filxhan uje te nxehte dhe perseri ne zjarr te ngadalte lereni te ziejne perisa te behet orizi. Siper mund ti hidhni leng limoni.
Ju befte mire.

Prase me oriz dhe kos

* 1 kg prase
* 1 gote uji oriz
* 2,5 gota uji uje
* kos
* hudhra
* piper i kuq
* vaj
* kripe

Pastroni dhe prisni praset. Ne nje tenxhere, hidhni praset dhe orizin, shtoni uje dhe lerini te ziejne. Pastaj lereni te ftohen, pasi te ftohen hidhni kosin me hudhrat e shtypura, siper kosit hidhni piperin e kuq te skuqur me pak vaj.
Ju befte mire.

Prase me veze

* 1 kg prase
* qepe dhe hudhra te njoma
* 1 luge gjelle gjalp
* 1 luge gjelle salce
* 3 kokrra veze
* 1 gote uji kos
* koper
* piper i zi
* kripe

Pritini praset holle dhe skuqini ne gjalp dhe pak vaj. Pasi te skuqen hidhni salcen, qepet dhe hudhrat e prera, kripen dhe piperin.
Sapo te jete bere, hidhni vezet dhe pasi te behen dhe vezet mund ta servirni. Servireni me kos siper dhe koper.
Ju befte mire.

Kunguj me veze

* 4 kunguj
* 1 qepe
* 1 domate
* 4 veze
* 2 thelpinj hudhre
* vaj ulliri
* piper i zi
* kripe

Ne nje tenxhere hidhni vajin e ullirit. Siper shtoni qepet e grira, kungujte e grire ne trashesine e gishtit, domatet e grira kub, hudhrat, kripe dhe piper dhe lereni te ziej pa shtuar fare uje.
Ne nje ene, rrihni vezet dhe shtojini ne tenxhere pasi kungujte te jene zbutur dhe perzini bashke.
Sapo te jete bere, mbyllni zjarrin dhe lereni per pak mınuta te prese. Servireni te nxehte.
Ju befte mire.