Fajita - Ushqim meksikan

* 400 gr. mish pule ose vici i prere zhyljen (ne forme gishti)
* 2 speca te kuq
* 2 speca jeshil
* 2 speca te verdhe
* 2 qepe te prera ne forme gjysem rrethi
* majdanoz
* qepe te njoma
* 3 thelpinj hudhre te shtypur
* vaj
* piper i kuq
* rigon
* kripe

Mishin e prere lereni te prese per 10-15 minuta ne nje ene me vaj, hudher, kripe dhe ereza.
Ne nje tigan me pak vaj skuqni qepet dhe specat te prera zhyljen. Pasi te jene zbutur hidhni mishin dhe skuqini duke i perzier me luge druri.
Qepet e njoma dhe majdanozin pritini holle dhe zbukuroni pjaten me to.
Ju befte mire.

Mini Pica-Praktike

* 9 feta buke
* 3 patellxhane
* 3 speca te kuq
* djath i bardhe
* djath kackavall
* majdanoz
* hudher
* qepe te njoma
* vaj ulliri
* piper i zi
* kripe

Patellxhanet dhe specat i piqini ne zgare dhe pastaj pritini ne copeza te vogla katrore.
Hidhini ne nje ene dhe shtoni djathin e bardhe, majdanoz, hudher, qepe te njome, vaj, piper dhe kripe dhe perzini mire.
Kete perzierje hidheni siper fetave te bukes dhe mbi te hidhni edhe pak djath kackavall dhe futini ne furre ne 180'C.

Ju befte mire.

Patellxhane te mbushur me djathra (Pabuxhaki-Greke)

* 4 patellxhane
* 4 qepe te njoma
* 2 speca jeshil
* 2 domate
* 5 gjethe feslegeni
* 2 veze
* 1 gote uji me djath te bardhe dhe kackavall
* majdanoz
* piper i zi dhe i kuq
* vaj ulliri
* kripe

Patellxhanet piqini ne zgare dhe qerojini. Ne nje ene hidhni domatet e grira, specat, dhe qepet e njoma dhe perzini. Shtoni djathin e bardhe dhe kackavall, vezet, majdanozin, feslegenin dhe erezat dhe perzini te gjitha(mund ti shtoni edhe pak hudher) .
Patellxhanet hapini ne mes dhe mbushini me kete perzierje. Siper vini nga nje fete domate dhe djath kackavall dhe futini ne furre ne 180'C derisa te shkrije djathi. Servireni te nxehte.
Nje zgjidhje per ata qe jane ne diete.
Ju befte mire.

Pice patellxhanesh

* 2 patellxhane te medhenj
* 150 gr. djath te bardhe
* 6 thelpinj hudhre te shtypur
* 2 domate
* majdanoz ose qepe te njoma
* vaj ulliri
* djath kackavall
* piper i zi dhe i kuq
* menderz ( nenexhik)

Patellxhanet pastrojini, pritini ne forme rrethore rreth 1 cm trashesi dhe lerini ne uje me kripe per 30 minuta. Pastaj fshijini, rreshtojini ne tepsi, hidhni siper vaj ulliri dhe hudher, futini ne furre dhe piqini derisa te zbuten patellxhanet (rreth 10-15 minuta).
Ne nje ene, perzini djathin e bardhe, majdanozin, piperin dhe menderzen dhe hidheni siper patellxhaneve, ne fund veni domatet e prera forme rrethore dhe qe u eshte hequr lekura dhe futeni perseri ne furre. 5 minuta para se ta nxirrni nga furra, hidhni djathin kackavall dhe lereni derisa te shkrije. Servireni te nxehte.
Nje pice shume e shijshme per ata qe mbajne diete.
Ju befte mire.

Muffin me prase (ne kupa)

* 3 prase
* 3-4 speca te kuq
* 3 veze
* 2 luge gjelle kos
* 100 gr. kackavall i renduar
* 1 luge caji sode buke
* 1.5 gota uji miell
* vaj
* piper i zi
* kripe

Specat e kuq dhe praset, pasi ti keni prere skuqini ne nje tenxhere me vaj
.
Ne nje ene tjeter, rrihni vezet me kosin, pastaj shtoni praset dhe specat e skuqur dhe perzini.
Shtoni djathin kackavall dhe miellin dhe perzini te gjitha bashke. Pastaj hidhini ne kupat muffin (kupa qe durojne nxehtesi furre), siper edhe pak kackavall dhe futeni ne furre ne 180'C.
Ju befte mire.