Embelsire me kajsi



* 500 gr. kajsi te thata
* 1 gote uji sheqer
* 3 rrenje karafili
* uje
Per mbushje:
* 1.5 filxhan kafeje oriz
* 1.5 filxhan kafeje lajthi e grire pluhur
* 1 karrote
Per siper:
* krem shanti
* fistik pluhur


Kajsite e thata hidhini ne nje tenxhere dhe siper hidhni pak uje te nxehte dhe zijini pak. Pasi te ziejne per 5 min, lerini te ftohen.
Nga ana tjeter zini orizin. Pasi te ziej, hidhini siper karroten e renduar dhe ziejini edhe pak. Fikni zjarrin dhe pastaj hidhni lajthite dhe perzijini.
Me kete mase mbushni kajsite e ziera dhe rreshtojini ne tenxhere. Hidhni siper sheqer dhe karanfil , shtoni edhe pak uje dhe lerini te ziejne. Pasi te kene pire ujin dhe te jene pjekur si llokum, merrini te pjata e servisit dhe lerini te ftohet.Pasi te ftohen hidhini siper krem shanti dhe pluhur fistiku.
Ju befte mire