Qofte Suedeze



* 500 gr mish i grire
* 1 qepe e grire ne mikser
* 1 gote uji gjize pa kripe
* 3 luge gjelle qumesht
* 2 feta buke te ndenjura
* 1.5 luge caji kripe
* piper i zi
* 1 luge gjelle vaj
Per kremin:
* 2 luge gjelle uthull
* 2 luge gjelle miell
* 2 gota uji leng mishi
Per siper:
* majdanoz

Shtypeni mire gjizen me qumesht. Nqs vazhdon te jete e trashe shtoni edhe pak qumesht. Shtoni edhe perberesit e tjere te qofteve dhe perzini mire. Brumin qe formuat ndajeni ne topa, vereni qoftet ne tepsi dhe futini ne frigorifer per 30 min.
Ne nje tigan nxehni vajin. Piqini qoftet duke i rrotulluar nga te gjitha anet per 6 min. Qoftet qe piqen verini ne nje tas me kapak qe te rrine te ngrohta.
Kulloni vajin dhe copezat e qofteve dhe ne te njejtin tigan hidhni uthull dhe ngroheni pothuajse derisa te avulloje, shtoni miellin dhe lengun e mishit. Perzieni per 8-10 min. dhe piqeni derisa te trashet. Kremin kullojeni ne nje kullonjese teli. Qoftet servirini me krem dhe majdanoz.
Po te doni mund ti servirni edhe pa krem.
Ju befte mire.

Makarona furre me salcice



* 1/2 paket makarona
* 4 salcice
* djath kackavall i renduar
* vaj ulliri
* borzilok
* kripe
* rigon
* piper i kuq

Prisni salcicet ne forme te pjerret. Ne nje tenxhere hidhni vaj ulliri dhe salcicet, skuqni per 1-2 min. dhe pastaj shtoni makaronat dhe vazhdoni ti skuqni. Pastaj hidhni piperin e kuq dhe erezat, dhe siper uje te nxehte.Lerini derisa ta pijne gjithe ujin dhe pastaj gjysmen hidheni ne tepsi (qelqi), shtoni djath kackavall, siper hidhni gjysmen tjeter te makaronave dhe perseri siper djath kackavall, pure domatesh dhe
borzilok. Piqini ne furre me 180'C derisa te skuqen nga siper. Shume te shijshme.
Ju befte mire
.

Tart me luleshtrydhe

* 3 gota uji miell
* 150 gr. gjalp
* 1 luge caji sode buke
* 1 gote uji sheqer
* veze
* uje te ftohte
Per kremin:
* 3 gota uji qumesht
* 4 luge gjelle miell
* 1 gote uji sheqer
* 1 paket vanilie
Per siper:
* luleshtrydhe

Ne nje tas hidhni 3 gota miell dhe siper 1 luge caji sode buke dhe 1 gote uji sheqer dhe perzini. Hapni mesin e miellit dhe hidhni 150 gr. gjalp. Siper shtoni 1 veze, si fillim perzini gjalpin dhe vezen, pastaj edhe miellin. Pastaj brumit shtojini pak uje te ftohte dhe perzini mire.
Brumin hidheni ne ne tasat e tartave dhe futeni te ngrirja e frigoriferit per 10 min derisa te forcohet. Pastaj futeni ne furre te ngrohur mr pare dhe piqeni me 170'C.
Per kremin, ne nje tenxhere hidhni 3 gota uji qumesht, mbi te 4 luge gjelle miell, 1 gote uji sheqer, 1 paket vanilie dhe perzijini derisa kremi te trashet. Tartat e pjekura hiqini nga tasat dhe siper tyre hidhni kremin dhe pastaj luleshtrydhet.
Ju befte mire.